Overige

Sleutelservice
Het is tegenwoordig zeer eenvoudig om een originele sleutel bij te bestellen bij verlies of breuk.
Via de site fietssleutels.nl kan deze online besteld worden en wordt binnen enkele werkdagen bij u thuis bezorgd. Zorg er, bij een verzekerde fiets, wel voor dat de verzekeringsmaatschappij hiervan op de hoogte wordt gesteld. Doet u dit niet, is de fiets niet meer verzekerd!

(Nationale) Fietsplannen bij Edwin Groen Tweewielers
Bij Edwin Groen Tweewielers is het mogelijk een fiets aan te schaffen via een fietsplan. Naast de landelijke fietsplannen; NFP en BFN, werken wij ook mee aan alle alternatieven die door uw werkgever worden geboden. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs voor het bestellen van een fiets, volledig fiscaalvrij. Wij zitten in Heerhugowaard. Dit ligt tussen Alkmaar en Schagen in.

Fiets inruilen
Bij zeer veel aanbiedingen van fietsen wordt een prijs `met inruil` aangegeven. Dit betekent dat u de betreffende fiets zeer sterk afgeprijsd kunt aanschaffen maar dat er een nette rijdbare en complete fiets voor ingeruild moet worden. Op deze manier krijgt u een ruime korting en bent u ook van de oude fiets verlost. Heeft u geen fiets in te ruilen, is dit geen probleem. De prijs die u moet betalen, zal iets afwijken van de, op de site vermelde, prijs.

Accessoires
Bij Edwin Groen Tweewielers is er een ruim assortiment aan accessoires. Een leuk cadeau voor een fietsliefhebber is hier altijd te verkrijgen. Tassen, helmen, schoenen, brillen en overige fietsaccessoires zijn hier, in de regel, direct mee te nemen. Op regenkleding na heeft Edwin Groen geen fietskleding voorradig maar alles is via onze leveranciers uiteraard te bestellen.

Hoe bepaal ik de juiste framemaat

Leeftijdsindicatie

92

 2 - 4 jaar

 12,5``

 128

 5 - 9 jaar

22``

98

 3 - 4 jaar

 12,5``

 134

 8 - 10 jaar

24``

104

 4 - 6 jaar 

 16``

 140

 8 - 10 jaar

24``

110

 4 - 6 jaar

 16``

 146

 9 - 12 jaar

26``

116

 4 - 7 jaar

 18`` / 20``

 152

 9 - 12 jaar

26``

122

 5 - 8 jaar

 20``

 158

 9 - 12 jaar

28``


Het bepalen van de juiste framemaat is een belangrijke keuze. Een verkeerde framemaat kan er toe leiden dat de fiets niet meer correct afgesteld kan worden.
D.m.v. een simpele formule kan deze framemaat worden bepaald, ook is het mogelijk om via onderstaande tabellen een inzicht te krijgen welke framemaat het meest bij u past (let wel op, dit zijn globale waardes).
 
Bepalen van de juiste framemaat
 • Ga rechtop staan op blote voeten.
 • Plaats de binnenkant van je voeten ongeveer 15 cm uit ekaar.
 • Meet nu de afstand van uw zitvlak tot aan de grond (met behulp van bijv: een boek of een waterpas).
 • De afstand die u nu hebt opgemeten wordt de binnenbeenlengte genoemd.
 • Uw ideale framehoogte kan nu berekend worden met de volgende formule;
  • 0.55 x binnenbeenlengte (in centimeters) voor MTB
  • 0.65 x binnenbeenlengte (in centimeters) voor Hybride
  • 0.66 x binnenbeenlengte (in centimeters) voor Racefiets
  • 0.68 x binnenbeenlengte (in centimeters) voor Stadsfiets