Onze volgende koopzondag is op 21 april van 10:00 tot 17:00

Over ons

Edwin Groen Tweewielers B.V. is al sinds 1980 een begrip in Noord-Holland en vooral in Heerhugowaard-Noord. In 2014 is de winkel geheel verbouwd tot een moderne winkelruimte. Met een mooie verdieping erop is en een ruimere indeling is er ruim 600m2 winkelruimte bij gekomen. We kunnen hierdoor nog meer fietsen neerzetten en de levering zal ook sneller zijn. Alles in het voordeel van de klant. Ook op het gebied van mountainbikes en racefietsen zijn wij fors uitgebreid en dit bieden wij op onze 1e verdieping aan.

Hoge kortingen waar u nu gebruik van kunt maken, liggen voor u klaar. Hieronder een kleine impressie van onze showroom. U bent van harte welkom om eens bij ons langs te komen. Het winkelpersoneel staat u graag te woord en staat klaar u deskundig advies en advies op maat te geven. Tot ziens in onze winkel.

IMG_0056.JPG

Edwin Groen Tweewielers; dé plek voor uw nieuwe fiets

Edwin Groen Tweewielers is een begrip in Noord-Holland. Een showroom vol met fietsen van grote merken als Gazelle, Batavus, Sparta, Giant en nog vele meer. Edwin Groen heeft het overgrote deel fietsen zelfs op voorraad en kan daardoor zeer snel leveren. Getraind personeel staat voor u klaar om u te adviseren. Uiteraard is onderhoud voor uw fiets ook geen enkel probleem!

Edwin Groen Tweewielers - Voor 4e keer Elektrische fietsenwinkel van het jaar !!!

Edwin Groen Tweewielers is afgelopen najaar door het dealerschap wederom verkozen tot Elektrische fietsenwinkel van het jaar in Noord-Holland. Edwin Groen ziet deze verkiezing als een groot compliment voor het brede assortiment en de vele acties die in de winkel staan. Wij zitten in Heerhugowaard-Noord. Dit ligt tussen Alkmaar en Schagen.

Sleutelservice

Het is tegenwoordig zeer eenvoudig om een originele sleutel bij te bestellen bij verlies of breuk.
Via de site fietssleutels.nl kan deze online besteld worden en wordt binnen enkele werkdagen bij u thuis bezorgd. Zorg er, bij een verzekerde fiets, wel voor dat de verzekeringsmaatschappij hiervan op de hoogte wordt gesteld. Doet u dit niet, is de fiets niet meer verzekerd!

(Nationale) Fietsplannen bij Edwin Groen Tweewielers

Bij Edwin Groen Tweewielers is het mogelijk een fiets aan te schaffen via een fietsplan. Naast de landelijke fietsplannen; NFP en BFN, werken wij ook mee aan alle alternatieven die door uw werkgever worden geboden. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs voor het bestellen van een fiets, volledig fiscaalvrij. Wij zitten in Heerhugowaard. Dit ligt tussen Alkmaar en Schagen in.

Fiets inruilen

Bij zeer veel aanbiedingen van fietsen wordt een prijs `met inruil` aangegeven. Dit betekent dat u de betreffende fiets zeer sterk afgeprijsd kunt aanschaffen maar dat er een nette rijdbare en complete fiets voor ingeruild moet worden. Op deze manier krijgt u een ruime korting en bent u ook van de oude fiets verlost. Heeft u geen fiets in te ruilen, is dit geen probleem. De prijs die u moet betalen, zal iets afwijken van de, op de site vermelde, prijs.

Hoe bepaal ik de juiste framemaat?

Leeftijdsindicatie

Lengte Leeftijd Frame in inch
92 2 - 4 jaar 12,5"
98 3 - 4 jaar 12,5"
104 4 - 6 jaar 16"
110 4 - 6 jaar 16"
116 4 - 7 jaar 18" / 20"
122 5 - 8 jaar 20"
128 5 - 9 jaar 22"
134 8 - 10 jaar 24"
140 8 - 10 jaar 24"
146 9 - 12 jaar 26"
152 9 - 12 jaar 26"
158 9 - 12 jaar 28"

 

Het bepalen van de juiste framemaat is een belangrijke keuze. Een verkeerde framemaat kan er toe leiden dat de fiets niet meer correct afgesteld kan worden.
D.m.v. een simpele formule kan deze framemaat worden bepaald, ook is het mogelijk om via onderstaande tabellen een inzicht te krijgen welke framemaat het meest bij u past (let wel op, dit zijn globale waardes).

Bepalen van de juiste framemaat

 • Ga rechtop staan op blote voeten.
 • Plaats de binnenkant van je voeten ongeveer 15 cm uit ekaar.
 • Meet nu de afstand van uw zitvlak tot aan de grond (met behulp van bijv: een boek of een waterpas).
 • De afstand die u nu hebt opgemeten wordt de binnenbeenlengte genoemd.
 • Uw ideale framehoogte kan nu berekend worden met de volgende formule;
  • 0.55 x binnenbeenlengte (in centimeters) voor MTB
  • 0.65 x binnenbeenlengte (in centimeters) voor Hybride
  • 0.66 x binnenbeenlengte (in centimeters) voor Racefiets
  • 0.68 x binnenbeenlengte (in centimeters) voor Stadsfiets